Ouder/teamdag, mei 2023

Ook dit jaar hebben we een ouder/teamdag georganiseerd. Deze ouderteamdag was wat anders dan anders: geen officieel gedeelte met een thema en een spreker. Deze dag stond geheel in het teken van het samen zijn en het samen doen. En eigenlijk was dat dus meteen toch wel een thema!

We begonnen op Toermalijn. Want hier vinden we elkaar als ouders en team in het zorgen voor en zorgen om onze kinderen en bewoners. We dronken hier samen een kop koffie of thee met wat lekkers erbij. Tijd om bij te praten en/of kennis te maken want we hebben een paar nieuwe teamleden die deze dag ook van de partij waren. Toermalijn is opgezet door een aantal ouders die een goeie plek zochten voor hun gehandicapte kinderen en dit niet vonden binnen de bestaande instellingen. Ouders die dit huis toen, alweer ruim 17 jaar geleden, hebben opgezet. Kleinschalig, met ruimte voor 6 toch best wel ernstig gehandicapte kinderen. Maar wij als ouders hebben natuurlijk niks aan een huis alleen: we hebben mensen nodig die hier werken met en voor onze kinderen. Onze teamleden zorgen ervoor dat Toermalijn voor onze kinderen, onze bewoners elke dag opnieuw een veilig, vertrouwd en gezellig thuis is. Waar ze gezien en gehoord worden. Die wederzijdse betrokkenheid tussen onze bewoners, het team en de ouders is de kern van Toermalijn.

Na de koffie vertrokken we met z’n allen naar Kings & Queens in Assen. Daar hebben we in groepjes Prison Island gespeeld. Het samen zijn en het samen doen, het samen ergens de schouders onder zetten, problemen oplossen, handig en creatief zijn…ook hierbij bleken we dat allemaal nodig te hebben. Uiteindelijk is er 1 manier om tot het beste resultaat te komen en dat is samen! Er werd fanatiek en vooral ook met veel lol gespeeld. Leuk om elkaar ook eens in een hele andere setting te zien.

Ter afsluiting volgde nog een lunchbuffet en zo kunnen we terugkijken op een gezellige en geslaagde ouder/teamdag.

 

Ouder/teamdag, mei 2023

Bente

Mirthe

Kaj

Bertien

Yacintha

Chris