Ouder/teamdag Toermalijn. oktober 2021

Donderdag 14 oktober zijn we met alle ouders en teamleden bij elkaar gekomen voor een ouder/teamdag. De locatie was “De jufferen Lunsingh” in Westervelde waar we ontvangen werden met koffie en thee. Het ochtendprogramma werd ingevuld door orthopedagoge Anneke Loonstra en coach Jan Tilburg. Onderwerp was de zogenaamde “VanBoeijen Manier”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van al langer bestaande methoden binnen de gehandicaptenzorg: het werken in de driehoek (samenwerking tussen bewoners, ouders en begeleiders), de acht domeinen van Schalock en elementen van Triple-C.¬† Het gezamenlijke doel is om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te bieden aan onze kinderen/bewoners. Na een overzicht van de verschillende methodes en enige uitleg over hoe van Boeijen dit denkt vorm te geven, volgde een sessie waarbij we in groepjes een aantal stellingen voorgeschoteld kregen. Dit leverde geanimeerde gesprekken op waarin duidelijk werd dat voor zowel ouders als teamleden onderwerpen als communicatie, korte lijnen, respect voor de rol van de ander maar natuurlijk bovenal het welbevinden van onze bewoners heel erg belangrijk zijn.

Na dit volle ochtendprogramma was het tijd voor een bijzonder smaakvolle lunch. Het middagprogramma was een creatieve activiteit. Een ieder van ons heeft op papier een hand van zichzelf  versierd en uitgeknipt. Al die handen zijn vervolgens samen gebracht in een mooi kunstwerk. De kracht van Toermalijn zit hem in het samen doen. Wij als ouders en als team slaan de handen ineen om een goed leven voor onze kinderen vorm te geven. Wij zijn letterlijk en figuurlijk de helpende handen in hun levens. Zij staan centraal en hoewel we allemaal verschillende mensen zijn, hebben we wel degelijk hetzelfde doel: het leven van Bente, Bertien, Chris, Kaj, Mirthe en Yacintha een beetje mooier te maken!

 

ouder/teamdag 2021

Bertien

Kaj

Yacintha

Chris

Bente

Mirthe