Het weekend, een impressie, 2018

In het weekend doen de Toermalijners het lekker rustig aan. Voor de ene bewoner betekent dit dat het lunchtijd is terwijl een ander nog gaat ontbijten. Met een gekookt eitje, lekkere verse broodjes, en vruchtensap. Ondertussen maken ze samen met de begeleiders een boodschappenlijstje. Daarna gaan ze met hun eigen bus richting Roden om te winkelen.

Vaak is er ergens in de omgeving iets te doen, vooral zomers. Een braderie, een wandeltocht, muziekoptredens. En natuurlijk de Roder Markt! Toermalijn is er bij. Regelmatig staat een bezoek aan het zwembad in Norg op het programma. Een terrasje pakken bevalt ook prima.

Weer terug op Toermalijn is het tijd voor koffie of thee. Voor wie dat wil is er een rustmomentje. Even bijkomen kan ook op het grote waterbed, met een muziekje erbij. Tussen vier en vijf uur gaan de begeleiders naar huis en komen hun collega’s voor de avond en nacht binnen. Intussen is een van hen al druk aan het koken. Wie wil, helpt mee. Toekijken kan ook! In de zomer wordt er buiten gegeten. De grote picknicktafel biedt genoeg plek voor alle rolstoelen. Na de maaltijd is het fijn om een fikse wandeling te maken.

In het weekend gaan sommige bewoners bij hun ouders logeren. De club is dan iets kleiner. Vaak komt er familie op bezoek en er blijft ook wel eens een vader of moeder eten. De avonden zijn om te chillen met een hapje en een drankje bij een muziekprogramma op t.v. En aan het eind van de dag kiest iedereen zijn eigen bedtijd.

Kaj

Mirthe

Yacintha

Bente

Chris

Bertien